همه ما در طول زندگیمان سفرهای متفاوتی را تجربه کرده ایم. گاه به سفری کوتاه و چند ساعته و گاه به سفری طولانی و چند روزه رفته ایم. یکی از مهم ترین دغدغه هایی که بسیاری از گردشگران را چند ساعت و گاه چند روز قبل از سفر، درگیر می کند، بستن چمدان است. اینکه از کدام چمدان استفاده کنیم یا کدام وسایل را برداریم و... ما را درگیر می کند.

همه ما با شنیدن نام سفر به یاد حمل کننده های باوفای لباس و وسایل شخصی مان افتاده و سریع به سراغ آنها رفته و جویای احوالشان می شویم تا مبادا گرد مدتی انبارنشینی بر آنها نشسته یا آسیبی دیده باشند و به این ترتیب از همراهی ما در سفر محروم شوند.

زیرا در صورت بروز چنین اتفاقی ناچاریم قید حمل آسان و امن وسایل سفر را زده یا برای خرید یک نمونه جدید اقدام کنیم. اینجا است که اهمیت این کالا برایمان مشخص می شود.

این کالای مسافرتی در حدی برای ما ایرانی ها که گویا زیاد اهل سفر گشت و گذار هستیم اهمیت دارد که جزو وسایل اصلی در خریدهای عروس به شمار می آید و معمولا عروس و داماد ها برای سفرهایی که در پیش دارند از میان نمونه و رنگ های گوناگون چمدان مدل هایی را انتخاب و خریداری می کنند.

نکته ای که همه باید در ارتباط با خرید ساک و چمدان بدان توجه کنیم این است که هیچ نوع چمدان واحد و مشخصی که نیازهای همه مسافران را تأمین کند وجود ندارد و اینکه در این فرایند نحوه سفر کردن حائز اهمیت می باشد. برای خرید چمدانی برای سفر باید به نکاتی از جمله وزن و اندازه، قابلیت ها، قسمت های مختلف چمدان، ساختار و در نهایت ظاهر آن دقت نمایید که در این مطلب این خصوصیات را برایتان توضیح خواهیم داد.

اندازه و وزن

هزینه اضافه بار بدتر از مالیات است؛ بنابراین ابتدا از وزن چمدان در هنگام خالی بودن اطمینان حاصل نمایید. چمدان های سبک به تازگی در فروشگاه ها رایج شده اند، اما به ظاهرشان اطمینان نکنید و حتما وزن واقعیشان را اندازه بگیرید. بار همراه مسافر باید کمتر از 7 کیلوگرم باشد؛ خیلی از کیف های سبک به علت ساختار نرم و انعطاف پذیرشان قابلیت جا گرفتن در قفسه ای که بالای سر شما جهت وسایلتان تعبیه شده است را دارد. اما اگر قصد حمل اشیاء آسیب پذیر را دارید، کیف هایی که پوشش سفت و سخت دارند را انتخاب نمایید.

ساک دستی (Carry On)

کیف همراه مسافر قرار است به راحتی ما کمک کند و از پرداخت هزینه بار جلوگیری کند، درحالیکه به یک مورد آزار دهنده تبدیل شده است. البته شرکت های هواپیمایی و قوانین ناقص آن ها نیز مقصر می باشند. بنابراین در این جا به ذکر نکاتی که در انتخاب بهتر برای خرید ساک و چمدان دستی شما را کمک می کند، می پردازیم.

  • شرکت های هواپیمایی اندازه بار شما را کنترل می کند، نه قسمت اداری امنیت حمل و نقل؛ بنابراین عبور شما از این بخش در فرودگاه به منزله مطابقت آن با قوانین پرواز و فرودگاه نیست.
  • تمامی فضاهای تعبیه شده برای بار مسافر در بالای سرش یکسان نیستند و از یک هواپیما به هواپیمای دیگر تغییر می کند.
  • شاخص های اندازه گیری: شرکت های هواپیمایی دلتا، یونایتد و امریکن در سنجش ارتفاع بار همراه مسافر به مراتب کمتر از شرکت های ویرجین و ساوت وست می باشد. به طور کلی این ارتفاع در شرکت های مختلف بین 70 تا90سانتی متر می باشد. که ارتفاع 79 سانتی متر مناسب اکثر فضاها می باشد.
  • در نظر گرفتن چرخ ها: اگر با شاخص های اندازه گیری ساک دستی آشنا شده اید، باید بدانید که در محاسبه این بار چرخ های چمدان شما هم به خودی خود به ارتفاع چمدان شما می افزاید 
  • چهار چرخ در مقابل دو چرخ: اکثر مسافرین از انتخاب چمدان با چهار چرخ اجتناب می کنند درحالی که این چمدان برای سهولت در چرخش در راهرو های باریک هواپیما مناسبتر است. شما هم پس از امتحان آن به این باور خواهید رسید.
    • جیب ها: مسلماً چمدان و کیف هایی با تعداد جیب های بیشتر بهتر و مناسب تر است چرا که در این صورت دیگر شما روی راه پله های فرودگاه نگران پیدا کردن کارت پرواز و مدارک خود نخواهید شد. بهتر است ساک دستی دو نوع جیب جادار و باریک داشته باشد. در جیب جادار کیف لوازمی مثل مجله را بگذارید که می خواهید در طول سفر همراهتان باشند اما در جیب باریک تر مدارک و چیز هایی را بگذارید که می خواهید در کمتر از ۲ ثانیه به آن ها دسترسی داشته باشید. چمدان و کیف های تقسیم بندی شده خوب هستند، اما به یاد داشته باشید تقسیم بندی طراحان آن ها با سلیقه شما متفاوت است. براین اساس بهتر است برای خرید ساک و چمدان هایی که حاوی این گونه تقسیم بندی نیستند را، انتخاب کنید چرا که می توانید وسایل خود را بدون محدودیت در آن ها جای دهید.
  • قسمت های حساس و شکننده چمدان
    قبل از خرید ساک و چمدان مثل خرید ماشین، باید اجزای آن را به طور دقیق بررسی نمایید. به ویژه موارد پر استفاده که احتمال آسیب پذیری بیشتری را دارند؛ چرخ ها ،دستگیره و زیپ، بررسی درزها، دوخت و قسمت های سخت.
    ساختار و دوام
    یکی از دغدغه های هر مسافری خرید یک چمدان با دوام و راحت است. ۳ مورد کلی را باید همیشه مد نظر قرار دهید؛ قاب، پارچه و ضد آب بودن چمدان. اگر چمدان دارای یک قاب درونی است دقت کنید که جنس آن از پلی کربنات باشد، زیرا بسیار سبک است و استقامت زیادی دارد. در مورد پارچه باید بگویم که پارچه های سبک و محکم مثل برزنت را برگزینید. ضد آب بودن جزء موارد بسیار مهم می باشد؛ به دنبال جنس های پارچه ای ضدآب مثل نانو باشید.
  • خدمات بعدازفروش
  • موجود بودن قطعات مصرفی